В Каневі перші 6 табличок було виготовлено та встановлено на головних туристичних «родзинках» міста, зокрема, Шевченківському національному заповіднику, Успенському соборі, музеї народного декоративного мистецтва Канівщини тощо, ще в 2018 році. Тоді ініціативу, що отримала назву «Останній шлях Кобзаря», було реалізовано за кошти міського бюджету управлінням економічного розвитку спільно з проектом MoreInfo.org.ua.

Про це інформує пресслужба Канівської міської ради, передає ЧЕСНО.

Проект став популярний серед гостей міста та відвідувачів. Так, в цьому році таблички було проскановано 2313 разів. І це попри певну млявість туристичного сезону цьогоріч у зв’язку з карантином.

Наразі, як повідомляє Шевченківський національний заповідник, роботу із облаштування туристичних об’єктів Канева інформаційними табличками з QR-кодами буде продовжено.

«Шевченківський національний заповідник, вигравши грант від Українського культурного фонду, вирішив продовжити цю чудову акцію і замовив ще шість табличок на об‘єкти, які для туристів лишились не ознакованими – це Історичний музей, Бібліотека (колишня бібліотека-музей А.Гайдара), Тарасова світлиця та інші. Сподіваюся, що ця акція сприятиме популяризації нашого міста та його історичних об‘єктів, дозволить відчути його ауру та самобутність», – йдеться в повідомленні.