У “Черкасиенергозбут” інформують про складну ситуація, яка торкнулася ринку електричної енергії. Сьогодення показує, що з ціною електричної енергії дійсно відбуваються аномальні коливання – її зростання на сегментах оптового ринку сягнуло майже 24% протягом одного місяця.

Про це повідомляє пресслужба підприємства, передає ЧЕСНО.

Є підозри, що така ситуація є комусь дуже вигідною, і зрозуміло, що не споживачу! Проте лякає те, що проблема єдина для усієї країни, і вона може потягнути за собою надзвичайні наслідки для усього ланцюгу ринку електроенергії.

Постачальники, зокрема ТОВ «Черкасиенергозбут», виявилися заручниками обставин, проте прикладають усі можливі зусилля для виправлення становища.

– Ми знаємо, що потрібно роботи, і як діяти, щоб уникнути найгірших наслідків. Проте будь-які дієві заходи потребують додаткових фінансів і коштів.

Ми вдячні усім сумлінним споживачам, які вчасно оплачують свої рахунки та не дають енергосистемі країни остаточно занепасти. Проте зараз саме той час, коли потрібна допомога кожного небайдужого. Кожна людина, яка думає про власне майбутнє і розуміє значення електрики у своєму житті, може зробити добру справу шляхом посильного внеску у стабілізації ціни, – зазначають у підприємстві.

Для цього необхідно:

  • погасити усі борги за спожиту електроенергію;
  • максимально здійснити оплату відповідно до авансових платежів;
  • за можливості, внести кошти наперед;
  • своєчасно, а за можливістю, і заздалегідь оплатити рахунки авансових платежів на наступний місяць.

Побутових споживачів просять не затягувати з оплатою рахунків за листопад і за можливості внести орієнтовну суму за грудень вже зараз.

Усі ці кошти залишаться на ваших особових рахунках. А кожен ваш платіж і оплата наперед є вагомим внеском у допомогу вирішення питання стабілізації і недопущення подальшого зростання ціни.

– Зі свого боку інформуємо, що всі кошти, які будуть сплачені вами, потрібні для можливості здійснити закупівлю електроенергії наперед. Та будуть використані на забезпечення електропостачання наших споживачів протягом новорічно-різдвяних свят. Тому кожен, навіть зовсім дрібний, платіж наперед сприятиме стабілізації ситуації на ринку і дозволить постачальникам протидіяти подальшому зростанню ціни електричної енергії, – інформують у “Черкасиенергозбут”.