Зловмисників, які діяли за схемою «Ваші родичі потрапили у біду» та видурили у пенсіонерів чималі гроші, затримали працівники поліції Черкаського відділу. Правопорушникам вже оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ЧЕСНО.

До Черкаського відділу поліції надійшли заяви від пенсіонерів міста про те, що вони стали жертвами шахраїв.

Зловмисники повідомляли людям похилого віку, що нібито їхні родичі потрапили у біду та те, що терміново потрібні гроші аби влагодити проблеми. Старенькі, не вагаючись, віддавали невідомим останні збереження. Одна бабуся віддала невідомому чоловіку 11 тисяч гривень та золоті прикраси, два ланцюжки й підвіски.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особи двох фігурантів. Ними виявилися жителі Донецької області, 19 та 24 років.

18 грудня їх затримали на одній із вулиць Черкас.

Під час обшуку поліцейські вилучили більшу частину викрадених у пенсіонерів грошей, 200 євро та понад 16 тисяч гривень, а також ті самі вироби із золота.

Наразі встановлено, що затримані скоїли п’ять злочинів на території міста Черкаси, які пов’язані із шахрайськими діями.  Останні два випадки були вчинені саме в той день, коли правопорушників затримали. У скоєному вони зізналися.

Зараз двом донеччанам оголошено про підозру за вчинення злочинів передбачених частинами 2 та 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Їм було обрано міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Наразі поліція перевіряє вказаних осіб на причетність до вчинення аналогічних злочинів. Також встановлюються можливі й інші потерпілі від дій аферистів.

Шановні громадяни, завжди телефонуйте рідним та питайте чи все у них добре й де вони знаходяться. Не довіряйте незнайомим людям!