У Третій лікарні швидкої медичної допомоги Черкас триває підготовка до відкриття нового відділення – інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії. У ньому рятуватимуть життя людей із серцево-судинними хворобами. Для нього вже придбали сучасне діагностичне обладнання та продовжують облаштовувати палати.

Як розповів завідувач відділенням Дмитро Почечуєв, тут розгорнуть 15 ліжок, три з них – для важких хворих, передає ЧЕСНО з посиланням на пресслужбу ЧМР.

– Наші технології не передбачають тривале лікування, середній час перебування хворого сягає 3 – 4 доби, – розповідає медик. – У нашому відділенні допомагатимуть хворим із гострим інфарктом міокарда, із інсультами, ураженнями артерій нижніх кінцівок, гострими коронарними синдромами та з хронічною ішемічною хворобою серця.

Для вчасної та якісної діагностики пацієнтів, які потраплятимуть до цього відділення, вже встановили ангіограф. Його придбали коштом міського бюджету через відкриті торги за 14 млн 800 тис. грн.

Наразі, за словами працівників лікарні, триває налаштування системи обладнання. Ангіограф дозволяє досліджувати судини всього організму та здійснювати оперативні втручання.

– За допомогою цього апарату ми проводитимемо діагностику та стенування коронарних артерій. Це забезпечує високу якість лікування, знижує летальність, – говорить Дмитро Анатолійович. – У випадку планових втручань цей апарат допомагає запобігти інфаркту міокарда, якщо говорити про кардіологію, якщо ж говорити про неврологічні порушення – це допомагає завчасно попередити такі стани як інсульт головного мозку, виявити ураження судин і визначитися із подальшим шляхом лікування.

Як розповідав раніше головний лікарні Олександр Федорук, обладнання працюватиме цілодобового та 7 днів на тиждень.

– Життя та здоров’я наших містян – найголовніше, – прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко. – Тож ми й надалі поліпшуватимемо інфраструктуру й оснащення наших лікарень. Кожен, хто звернувся в міський медичний заклад, має відчувати на собі комфорт та якість послуг.