25 грудня в Україні згадують 41-шу річницю введення військ у Афганістан. У Черкасах ветерани цієї війни та їхні рідні зібралися біля меморіального знаку воїнам-інтернаціоналістам, що на розі бульвару Шевченка з вулицею Святотроїцькою. Тут провели жалобний мітинг за загиблими військовими та поклали квіти до пам’ятника.

Цього дня міський голова Анатолій Бондаренко віддав шану всім учасникам тих подій та вклонився пам’яті загиблих, передає ЧЕСНО з посиланням на пресслужбу Черкаської міськради.

– Під час цієї війни кожен виконував свій військовий обов’язок, кожен із вас – приклад мужності та вірності присязі, – зауважив він. – На жаль, не всі повернулися, ця війна принесла багато горя й болю в родини українців… Слава воїнам-інтернаціоналістам та вічна пам’ять патріотам, які загинули в боях у локальних конфліктах.

Під час мітингу голова Черкаської міської Спілки ветеранів Афганістану Борис Карганов подякував міському голові Анатолію Бондаренку за те, що він завжди чує проблеми воїнів-інтернаціоналістів та готовий вирішувати їх.

– Сьогодні важлива й скорботна для нас дата. Кожного року ми збираємось у цьому місці, аби вшанувати наших загиблих побратимів, – сказав у своєму виступі Борис Карганов. – Коли ми їхали в Афганістан, ніхто з нас не знав, чого чекати й скільки триватиме цей конфлікт. Тоді нам було кому 18, кому 19 років, і ми чесно, з відвагою та ризикуючи своїми життями виконували інтернаціональний військовий обов’язок.

Ця війна, за словами очільника обласної спілки ветеранів Афганістану та учасників бойових дій Сергія Якимчука, забрала життя 102 жителів нашої області, ще двоє вважаються зниклими безвісти.