У Черкасах донори 18 та 19 грудня здавали кров та збирали гроші для дітей з синдромом Дауна.

Про це розповідає Суспільне, передає ЧЕСНО.

Акцію організували аби придбати подарунки для “сонячних” дітей. За словами організатора акції голови Черкаської асоціації донорів Сергія Шмигаля, захід приурочили до дня Святого Миколая, аби залучити якомога більше людей: “Під новорічні свята потреба в крові та компонентах зростає, тому ми влоштовуємо акції, щоб залучити нових людей, які ще не здавали кров. До того ж, це унікальна можливість – допомогти двічі, адже, окрім крові, ми віддаємо гроші, які направлять на допомогу дітям”, – зазначив він.

Донор Андрій Омельченко, кров здає постійно, бо має рідкісну групу – четверту позитивну: “До акції вирішив долучитись аби допомогти дітям і зробити добру справу. Моє донорство взагалі почалося з допомоги дітям – вперше я здавав кров для дитини знайомого. Маю на своєму рахунку вже більше десяти кроводач”.

За словами учасниці акції Кошової Юлії, про акцію дізналась від друзів, тож вирішила долучитись: “Вважаю, це дуже важливо, адже кров і компоненти постійно потрібні людям. Дуже добре також, що можемо допомогти придбати подарунки «сонячним» дітям”.

У центрі крові для донорів підготували подарунки – шкарпетки від ГО “Сонячні діти Черкащини” та пряники: “Солодощі випекла наша донорка – Світлана Погоріла. Вони зроблені з натуральних матеріалів, щоб були корисними для донорів”, – зазначила прессекретарка закладу Юлія Фомічова.

Після донації донори вкидали компенсацію, яку виплачує центр крові за компоненти крові, до скриньки пожертв. На зібрані кошти активісти закуплять подарунки для дітей із синдромом Дауна, якими опікується громадська організація “Сонячні діти Черкащини”.