З 1 січня наступного року заяви з необхідними документами для отримання різних видів соціальних гарантій, які призначаються органами соціального захисту населення, зокрема допомоги, субсидї, пільги тощо, будуть прийматися уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради територіальної громади та ЦНАП у так званих фронт-офісах.

Про це інформує Департамент соціального захисту населення Черкаської ОДА, передає ЧЕСНО.

Структурними підрозділами з питань соціального захисту населення прийматимуться лише документи надіслані поштою або в електронній формі через відповідні сервіси Міністерства соціальної політики України.

На сьогодні це дасть можливість оформити та отримати послугу ближче до місця проживання, а не їхати за нею до районного центру. Надалі, за умови використання уповноваженими посадовими особами територіальної громади відповідних електронних сервісів,  розроблених Міністерством соціальної політики України, процес прийому заяв від громадян пришвидшиться завдяки формуванню фахівцями громад електронних заяв та декларацій, які будуть роздруковані та лише підписані заявниками.

Разом з тим, отримувачі соціальних виплат матимуть можливість при зверненні до фронт-офісу громади відстежити стан розгляду своїх заяв та отримати інформацію щодо змін у діючому законодавстві України з питань соціального захисту населення.