Із 1 січня 2021 року в Україні змінюються рахунки для сплати коштів єдиного соціального внеску.

Про це попередили у Державній податковій службі України, передає ЧЕСНО.

«З 1 січня 2021 року вступають в дію нові небюджетні рахунки 3556, відкриті на ім’я територіальних органів Державної податкової служби України для сплати коштів єдиного соціального внеску», – йдеться у повідомленні.

У відомстві при цьому пояснили, як буде заповнюватимя поле «Призначення платежу» розрахункового документа при сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також надали дані про небюджетні рахунки 3556 у розрізі територіальних органів ДПС. Додамо, балансові рахунки 3556 – це «Рахунки для зарахування єдиного соціального внеску» за стандартом IBAN.

У податковій службі зауважили, що кошти, сплачені платниками на старі рахунки по зарахуванню податків, зборів та ЄСВ, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження.

Нові рахунки для сплати ЄСВ вже можна буде знайти на сайті Державної податкової служби, в Excel-таблицях. Також бухгалтерам радять шукати потрібні рахунки з ЄСВ:

  • за місцем реєстрації ФОП і назвою Державної податкової інспекції;
  • за символом рахунку, де 201 – ЄСВ із зарплати співробітників; 204 – ЄСВ для ФОП за себе.

Нові реквізити для сплати єдиного податку ще недоступні. Зазвичай нові рахунки можна подивитися в сервісі податкової – кабінеті платника податків. Але, наприклад, в минулому році після Нового року і поновлення рахунків в кабінеті податкової залишалися старі реквізити, через що не всі оплати проходили.

Тому, щоб уникнути плутанини, краще або сплатити податки і збори до 30 грудня 2021 року або відкласти на «після свят», радять бухгалтери.