У Черкасах планують побудувати ще одну тролейбусну лінію. Проходитиме вона по вулиці Гагаріна, що на “Митниці”.

Про це Суспільному розповів головний спеціаліст департаменту житлово-комунального комплексу Павло Мосійчук, передає ЧЕСНО.

За словами Павла Мосійчука, цією вулицею жоден тролейбус не їздить. Натомість, з його слів, “Митниця” – густонаселений мікрорайон і такий транспорт там потрібен.

За словами представника громадської ради “Черкасиелектротрансу” Валерія Мироненка, єдиний тролейбус, що їздить частиною мікрорайону окрім спецрейсів – це десятий. У планах “Черкасиелектротрансу” пустити тролейбуси і по вулиці Гагаріна: “Питання розробки проєкту давно обговорюється серед містян. Зараз є можливість залучити кредитні кошти і побудувати нову лінію, щоб мешканці були забезпечені електротранспортом”.

За словами Валерія Мироненка, є два варіанти, як облаштувати в мікрорайоні Митниця тролейбусний рух: “Один із проєктів – це побудова нової лінії, нової мережі з новою тягою підстанцій, яка забезпечить повністю циркулювання тролейбусів, як звичайних, так і з автономним ходом. Але це дороговартісний проєкт. Більшість фахівців схиляються до думки, що більш вигідно придбати 20 тролейбусів з автономним ходом, які можуть продовжувати рух навіть в місцях, де немає контактної мережі”.

За словами Павла Мосійчука, побудувати тролейбусну лінію по вулиці Гагаріна планують за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку – це сто мільйонів гривень: “Поки лінія буде будуватися, по вулиці Гагаріна можуть їздити тролейбуси з автономним ходом, які також ми плануємо придбати у кількості 15 одиниць – це кошти європейського інвестиційного банку”.

Зі слів Павла Мосійчука, побудувати тролейбусну лінію із підстанцією зможуть за три роки.