За принципової позиції Черкаської обласної прокуратури колегією суддів судової палати у кримінальних справах Черкаського апеляційного суду залишено без змін вирок Чигиринського районного суду Черкаської області від 18.12.2019, яким жителя м. Чигирин засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, що є його приватною власністю, за незаконне придбання, зберігання, перевезення та збут наркотичного засобу, а також вирощування за адресою свого проживання рослини конопель (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 310 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ЧЕСНО.

В суді прокурором доведено, що обвинувачений, будучи раніше судимим, незаконно зберігав за адресою свого проживання канабіс, який з корисливих мотивів неодноразово збував наркозалежним особам на території міста Чигирин та Чигиринського району. Крім того, він незаконно здійснив посів рослин коноплі на подвір’ї за адресою свого проживання та здійснював догляд за вказаними рослинами (періодично поливав і підживлював) для доведення їх до стадії дозрівання, виростив 16 рослин, які є рослинами роду коноплі та містять психотропну речовину.

Вказане вище рішення суду апеляційної інстанції набрало законної сили з моменту його проголошення. Особа відбуватиме покарання в місцях несвободи.