Соснівським районним судом м. Черкаси задоволено позов Черкаської місцевої прокуратури та визнано незаконним і скасовано рішення Черкаської міської ради про передачу в приватну власність земельної ділянки зони зелених насаджень в межах заповідної території «Черкаські берегові схили» у Черкаському мікрорайоні «Соснівка» вартістю близько півмільйона гривень, з припиненням державної реєстрації речового права, що матиме наслідком її повернення в розпорядження територіальної громади.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ЧЕСНО.

Прокуратурою з’ясовано, що незважаючи на наявні містобудівні обмеження щодо спірних земельних ділянок, що підтверджуються Генеральним планом міста, Черкаською міською радою прийнято незаконне рішення про їх надання у приватну власність громадянам для будівництва і обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд.

Варто зауважити, що на цей час у суді розглядається ще 2 позовні заяви за вказаними фактами. Робота прокуратури щодо встановлення наявності підстав для представництва інтересів держави у подібних правовідносинах триває.