У жовтні 2020 року відбулось засідання комісії, яка визначила спортсменів, які представляють Черкаси і у 2021 році отримуватимуть стипендії за свої досягнення.

«Я зібрав комісію та пропозиції від спортшкіл, фізкультурних товариств та федерацій завчасно, аби атлети могли з відчуттям стабільності входити до олімпійського року, продовжувати тренування та готуватися до змагань», – зазначає свободівець Юрій Ботнар.

Нагадаємо, що за ініціативи свободівця Юрія Ботнара, з 2018 року у Черкасах виплачується підвищена стипендія для провідних спортсменів та їх тренерів (у розмірі 2,5 мінімальних зарплат).  Для перспективних спортсменів стипендію підвищили з фіксованих 2 тисяч гривень до 1,2 мінімальної зарплати.

«Загалом ми призначаємо на рік 50 стипендій! Спортивна столиця — це, насамперед, люди, які творять спорт. Тож, переконаний, що така фінансова підтримка атлетів, що прославляють наше місто, наш край та Україну, вкрай слушна і необхідна.  Вітаю спорстменів з отриманням стипендій на 2021 рік, а також їхніх тренерів, батьків та очільників спортшкіл, федерацій і фізкультурних товариств. Дякую заступниці міського голови Анастасії Чубиній, яка підтримала ініціативу та продовжує розвиток спорту у Черкасах! Дякую усім, хто допомагає перетворювати Черкаси на спортивну столицю! Разом зробимо більше!», – розповідає Юрій Ботнар.