Грабіж скоїв раніше судимий уманчанин. За фактом злочину у поліції Уманщини відкрили кримінальне провадження. Слідство у справі триває.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ЧЕСНО.

До Уманського відділу поліції  звернувся  69-річний пенсіонер. Чоловік розповів, що на вулиці до нього підійшов незнайомець та запропонував донести додому важкі сумки. Коли прийшли до будинку, зловмисник відкрито заволодів мобільним телефоном і втік у невідомому напрямку.  За фактом грабежу в поліції відкрили кримінальне провадження.

В ході розслідування справи  працівники кримінальної поліції встановили, що до злочину причетний  35-річний раніше судимий уманчанин. Гаджет пенсіонера повернули.

В діях  правопорушника вбачаються ознаки злочину  передбачені частиною 2 статті 186 (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. У справі триває досудове розслідування. Також правоохоронці перевіряють фігуранта на причетність до аналогічних злочинів,  скоєних на території міста Умань.