Месенджер WhatsApp почав розсилати сповіщення користувачам Android та iOS про зміну умов обслуговування та політики конфіденційності. Користувачам пропонують або прийняти ці зміни, або ж видалити свій обліковий запис – третього варіанту немає. Ще в 2016 році, коли месенджер був придбаний Facebook, WhatsApp оновив свою політику конфіденційності, заявивши, що ділитиметься даними користувачів з Facebook. Хоча у нього була можливість відмовитися.

Зараз месенджер передає певні категорії інформації компаніям Facebook. Зокрема реєстраційну інформацію про ваш обліковий запис, як-от номер телефона, дані про транзакції, інформацію, пов’язану з послугами, про мобільні пристрої, IP-адресу тощо.

В оновлених мовах обслуговування та політиці конфіденційності:

  • Додаткова інформація про те, як обробляють ваші дані. У оновлених Умовах і Політиці конфіденційності міститься додаткова інформація про обробку даних. Наприклад, з’явилася додаткова інформація про новітні функції, про обробку даних для надання безпеки, захисту і цілісності, а також додали більше прямих посилань на корисні налаштування, статті Довідкового центру і про те, як ви можете керувати своєю інформацією.
  • Найкраще спілкування з бізнесом. Багато компаній покладаються на WhatsApp для спілкування зі своїми клієнтами. Месенджер працює з компаніями, які використовують Facebook, або третіми сторонами.
  • Спрощення підключення. Як частина компаній Facebook, WhаtsApp співпрацює з Facebook, щоб пропонувати можливості інтеграції для сімейства додатків і продуктів Facebook.

Нові умови і політика вступають в силу з 8 лютого 2021 року. З цієї дати для використання WhatsApp потрібно висловити свою згоду, натиснувши на відповідну кнопку.