Відсьогодні з метою економії коштів міського бюджету працівники Черкаської міської ради йдуть у відпустку за власний рахунок.

Про це заявив міський голова Анатолій Бондаренко в ефірі телеканалу Еспресо, передає ЧЕСНО.

На думку Бондаренка, місцеві ради недоотримають суттєві надходження через січневий карантин. “Уряд несе повну відповідальність за прийняті рішення. Якщо було прийняте рішення про введення жорсткого карантину, то відповідно потрібно компенсувати втрати бюджету місцевих рад. Цього не було зроблено ані зараз. ані навесні 2020 року. Тоді бюджет міста Черкас недоотримав близько 200 мільйонів гривень надходжень. Це, на жаль, жахлива цифра для багатотисячного міста. Адже гроші, які були б спрямовані на покращення соціального та інфраструктурного життя міста уряд не компенсує”, – заявив Бондаренко.

Міський голова Черкас також спрогнозував послаблення жорсткого карантину. “Я впевнений, що скоро уряд затвердить рішення про послаблення карантину. Адже росту захворюваності немає, а негативна реакція суспільства тільки зростає. Тому не здивуюсь, якщо через декілька днів на засіданні уряду буде ухвалено рішення про послаблення локдауну та продовження адаптивного карантину”, – зазначив Бондаренко.

На запитання, чи працює бізнес в Черкасах, мер зазначив, що більша частина малого та середнього бізнесу закрилась і не працюють. “Є частина, яка працює на виніс та онлайн-замовлення. Але така робота дуже ризикована. Поліція часто фіксує правопорушення і виписує штрафи. Люди на свій страх і ризик працюють, щоб “підтримувати пасок”, – підкреслив Бондаренко.