Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА продовжує збір заявок на присвоєння обласної премії імені Порфирія Демуцького в галузі аматорської художньої творчості. Премія присуджується раз на рік в обсязі 50 000 грн.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА, передає ЧЕСНО.

Переможців конкурсу визначають у трьох номінаціях:

перша – аматорські академічні, народні хори;
друга – вокальні ансамблі та ансамблі малих форм;
третя – фольклорні колективи.

Організація, яка висуває кандидатуру на здобуття премії, подає до конкурсної комісії такі документи:

1) Офіційне подання з формулюванням позиції та її короткою мотивацією;
2) творча характеристика виконавця (колективу) з наданням інформації про творчу діяльність, участь та досягнення в обласних, всеукраїнських, міжнародних заходах;
3) відеоматеріали чотирьох творів та матеріали із висвітленням діяльності виконавця (колективу рецензії та відгуки, опубліковані в пресі (якщо такі є).

Обов’язковою умовою конкурсу є наявність творів Порфирія Демуцького у репертуарі претендентів на здобуття обласної премії.

Заявки приймають до 22 січня 2021 за адресою: cultura-03@ukr.net. Обов’язково необхідно надсилати подання та характеристики в пареровому формані на адресу: м. Черкаси, бул Шевченка, 185 Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА.

Переможцям конкурсу в кожній номінації присвоюється звання «Лауреат обласної премії імені Порфирія Демуцького», вручається Диплом і грошова винагорода.
Детальну інформацію та Положення про премію можна знайти ТУТ.

Довідково:

Обласна премія імені Порфирія Демуцького заснована у 2004 році Черкаською обласною радою спільно з Черкаською обласною державною адміністрацією з метою збереження аматорського мистецтва Черкащини, унікальних надбань народної пісенної творчості, їх розвитку та популяризації.