Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет вважає можливим повернення молодших класів до очного навчання після завершення дії карантинних обмежень.

«Моя позиція з цього приводу вже була озвучена. Я вважаю, що принаймні молодші класи після завершення карантину можуть повернутися до повноформатного навчання. А щодо старшої школи, то за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації в країні буде прийнятним проведення навчання за змішаною формою. На жаль, ухвалення остаточних рішень з цього питання не залежить від однієї людини: міністра освіти і науки або міністра охорони здоров’я», – написав Шкарлет у Телеграм-каналі в суботу.

Він наголосив, що поділяє позицію і прислухається до аргументів фахівців, епідеміологів, лікарів, рекомендації яких ґрунтуються на моніторингах епідемічної ситуації в країні. Міносвіти та Міністерство охорони здоров’я України перебувають у постійній комунікації, уточнив міністр.

«Щиро сподіваюся, що найближчим часом статистика захворюваності на Covid-19 і здатність медичної системи стримувати епідемічні хвилі все-таки дадуть нам змогу рекомендувати місцевій владі частково повертати дітей до звичного формату навчання. Як скоро це станеться, залежить від кожного з нас і нашої сумлінності під час дотримання карантинних вимог. Про перебіг переговорів і консультацій з вищезазначеного питання інформуватимемо і далі», – додав Шкарлет.