Заголовки про «урядове зниження тарифу на газ» далекі від реальності простого українця.

Про це розповів керівник Черкаської обласної організації ВО «Свобода» Сергій Воронов, передає ChesnoNеws.

«З урахуванням «знижки» для окремих категорій населення «Нафтогаз» підняв ціну на газ на 2,30 порівняно з жовтнем з 4,7 гривень до майже 7 гривень за куб. Порівняно з груднем ціна зросла більше ніж на 50 копійок за куб. Більшість облгазів залишили ціну на рівні 9-10 гривень за куб. Ціна за доставку виросла у 1,5 рази. Це означає, що більшість українців за лютий заплатять на 400-600 гривень більше за опалення навіть з «урядовою знижкою». За січень платіжки будуть ще більшими на 100-200 гривень. Комунальним підприємствам, які постачають тепло і гарячу воду у домівки більшості українців, не дали жодної знижки», – розповів Сергій Воронов.

Також він зазначив, що Уряд залишив без змін підвищення майже у 2 рази тарифу на електроенергію. За його словами, це свідчить про подорожчання водопостачання, зростання цін на товари і послуги.

Замість допомоги  взимку — населення отримало фікцію від Уряду. Людей загнали в карантин та позбавили можливості заробити, дотискають тарифами і змушують платити надприбутки у кишені олігархів.

Та свободівець наголошує на тому, що його команда знає вихід із цієї ситуації. Так, «Програма захисту українців» від ВО «Свобода» регулює ці питання наступними пунктами:

2.4.4. Надавати населенню природний газ та електроенергію за собівартістю. Встановити по всій країні лічильники тепла та комунальних послуг.

2.4.12. Встановити державну монополію на розробку та видобування паливних корисних копалин, дорогоцінних природних органічних сполук, мінералів тощо.

2.6.1. Повернути до комунальної або державної власності підприємства-монополісти електро-, газо-, тепло- і водопостачання та водовідведення.

2.6.2. Встановлювати для населення економічно обґрунтовані, співмірні з рівнем прожиткового мінімуму та мінімальним розміром заробітної плати тарифи на житлово-комунальні послуги. Ліквідувати наявні корупційні схеми при формуванні тарифів.

«Команда «Свободи» завжди стояла на захисті інтересів українців. Тож впевнений, що разом ми зможемо побудувати щасливе майбутнє», – зазначив Сергій Воронов.