У Третій міській лікарні Черкас облаштовують відділення кардіології.

Про це розповідає Суспільне, передає ChesnoNews.

Реконструювати кардіологію розпочали у грудні минулого року, там оновлять палати та обладнання. Відділення розраховане на 45 ліжок, із них шість буде для інтенсивної терапії.

Нині у палатах майбутнього кардіологічного стаціонару немає штукатурки, пусті стіни, ремонтники монтують санвузли. За два місяці тут лікуватимуть перших пацієнтів.

Заступник директора закладу Віталій Григор’єв каже, що оновити кардіологію планували давно, проте на це не було коштів. Минулого року з міського бюджету Черкас спрямували три мільйони гривень на ремонт: “Кардіологія була, але без можливості робити інтервенційні процедури тобто безпосередньо впливати на судини серця, розширювати їх і рятувати від інфаркту, лікування було тільки медикаментозне”.

Окрім ремонту стаціонару для людей, які мають хвороби серця та судин, також готують нове відділення інтервенційної кардіології. У його межах облаштували операційну. Найбільша цінність в ній – ангіограф – апарат, який дозволяє бачити судини тіла, пояснив завідувач відділення інтервенційної кардіології Дмитро Почечуєв. На такому обладнані можна робити до восьми операцій за добу. Ангіограф допоможе швидше виявляти проблеми, а це в кардіології найважливіше, бо відлік у таких пацієнтів іде на хвилини: “Щоб рятувати життя хворим з гострими інфарктами міокарда з інсультами, кровотечами при онко захворюваннях, раніше проводилась медакаментозна терапія, але не завжди вона дає позитивний результат. Тому з появою цього відділення хворі отримуватимуть те лікування, що обґрунтовано організацією охорони здоров’я на сучасному рівні”.