У п’ятницю, 22.01.2021, за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури слідчими СУ ГУНП в Черкаській області спільно з управлінням стратегічних розслідувань у Черкаській області ДСР НП України викрито помічника судді Тальнівського району Черкаської області під час одержання неправомірної вигоди в сумі 10 тис. грн і 200 доларів США, які він вимагав і отримав від громадянина за вплив на прийняття на користь останнього рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, а саме суддею Тальнівського районного суду.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Службову особу затримано в порядку ст. 208 КПК України, вживаються заходи щодо повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.