За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури слідчим управлінням ГУНП в Черкаській області закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо колишньої працівниці одного з найбільших банків України, яка шахрайським шляхом, підробивши та використавши завідомо підроблені офіційні документи, заволоділа коштами вкладників на суму більше 1,7 млн грн (ч. 3 і 4 ст. 190, ч. 1 і 3 ст. 358 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Установлено, що обвинувачена, працюючи менеджером у відділенні банку,  користуючись неуважністю вкладників, серед яких були навіть її знайомі, розробила своєрідну схему, в межах якої, отримавши від клієнтів кошти для внесення на депозитний рахунок, або не оформляла необхідні для відкриття депозиту документи, або підробляла їх, завдяки чому отримувала доступ до чужих депозитних рахунків, з яких згодом знімала в касі кошти або перераховувала їх на інші, відкриті нею, рахунки.

Довідково: за вчинене особі загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокуратура закликає громадян бути уважними при оформленні будь-яких банківських документів, ретельно перевіряти особисті дані та реквізити документів, обов’язково отримувати їх примірники чи копії з підписами службових осіб установи, а також не довіряти малознайомим людям під час вирішення фінансових питань.