Відучора на Черкащині розпочалися перевірки організацій та установ, які надають послуги з проживання та утримання людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших громадян з групи ризику.

Напрацювали план дій на нараді в ОДА під головуванням заступниці очільника області Лариси Кошової, передає ChesnoNews з посиланням на пресслужбу Черкаської ОДА.

Першими перевірять заклади Черкас, Сміли та Звенигородки, а також цих районів. До робочих груп увійдуть представники Нацполіції, обласного управління ДСНС України, управління цивільного захисту Черкащини, обласного управління соціального захисту населення. Залучатимуть до роботи також представників місцевого самоврядування.

– Насамперед маємо на меті перевірити наявність закладів у реєстрі надавачів соціальних послуг, а також умови тамтешні проживання та перебування людей похилого віку, – наголосила Лариса Кошова. – Ситуація в Харкові стала показовою для кожного регіону. Ми маємо сумлінно поставитися до таких перевірок, аби попередити навіть імовірність повторення цих трагічних подій. Щотижнево звітуватимемо про результати проведеної роботи, аби громадськість була поінформована.

Загалом в області обліковані 40 закладів, які надають соцпослуги літнім людям та людям з інвалідністю. Втім насамперед на Черкащині мають на меті перевірити діяльність тих, хто свою діяльність не зареєстрував.