25 січня 2021 року в ході позачергового засідання сесії Канівської міської ради депутати прийняли тарифне звернення до центральної влади. Канівська організація ВО «Свобода» виклала власне бачення стосовно ситуації з тарифами у Заяві, яку розповсюджували як серед канівців, так і серед депутатського корпусу.

«З 1-го січня в Україні різко зросли тарифи, що встановлюються централізовано на території всієї держави, а саме: на газ, транспортування газу, на електроенергію. Не відстають від центральних органів і місцеві, піднімаючи тарифи на водопостачання (водовідведення), вивезення сміття, подання тепла, тощо. Це спровокувало хвилю народних протестів по всій країні та звернень місцевих рад до центральних органів влади, в тому числі у Каневі та Канівщині (Ліплявська сільська рада). Невдоволення людей активно використовує п’ колона – ОПЗЖ, подаючи себе майбутніми рятівниками народу. А уряд з Президентом, щоби хоч якось утримати політичні рейтинги, оголосили про так зване зниження ціни на газ, а фактично утримання ціни в 6,99. на два-три місяці (що є таки більшою, ніж до 1 січня). Фактично і уряд і ОПЗЖ нишать Україну, чим, однозначно, укотре скористається ненажерливий сусід», – зазначає очільник Канівської МПО ВО «Свобода» Сергій Засенко.

Свободівці переконані, що такі дії влади ведуть до протистояння у суспільстві, до дестабілізації, до послаблення держави.

«Націоналісти послідовно виступають за заміну влади, яка породжує “тарифний геноцид”, вимагають дійсної, а не словесної деолігархізації, запровадження мораторію на зростання цін на енергоносії та на тарифи комунальних послуг до встановлення чіткого та адекватного механізму функціонування ринку газу та електроенергії, дієвої перевірки законності та обгрунтування зростання вартості енергоносіїв, місцевих тарифів на комунальні послуги та притягнення до відповідальності винних у створенні «тарифної кризи». І розуміймо, відсторонення від проблеми, не вирішення її веде до  знищення держави», – наголошує свободівець Сергій Засенко.