Рішенням Господарського суду Черкаської області задоволено позовну заяву Золотоніської місцевої прокуратури, пред’явлену в інтересах держави до приватного товариства, про розірвання договору оренди земельної ділянки вартістю майже 97 млн грн і стягнення заборгованості з орендної плати.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Встановлено, що між Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області та товариством укладено ряд договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення (пасовища, рілля) загальною площею 97 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Не виконуючи договірні зобов’язання, орендар упродовж тривалого часу не використовував земельну ділянку за цільовим призначенням, що призводило до її занедбання, та не сплачував до місцевого бюджету орендну плату, чим порушував вимоги земельного та податкового законодавства.

Окрім того, з метою повного поновлення прав територіальної громади до суду подано позовну заяву про стягнення заборгованості з орендної плати у сумі майже 70 тис. грн, яку судом задоволено.