За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох службових осіб одного з комунальних медичних закладів м. Черкаси за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам лікарні (ч. 2 ст. 367 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, під час виконання договорів з поставки медичних виробів до одного з закладів охорони здоров’я м. Черкас, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, обвинувачені допустили закупівлю за бюджетні кошти вживаних медичних виробів під виглядом нових, без перевірки їх якості та за відсутності передбачених законодавством документів, внаслідок чого місцевому бюджету спричинено матеріальну шкоду на суму більше 7 млн грн.

Злочин викрито Черкаською місцевою прокуратурою спільно з  працівниками Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

Варто зазначити, що раніше прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно членів організованого злочинного угруповання, до якого входили четверо фізичних осіб – підприємців за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету в розмірі більше 7 млн грн, а також використання завідомо підроблених документів, вчиненого повторно (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358 та ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358 КК України). Судовий розгляд у цій справі триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.