29 січня 2021 року в день пам’яті Героїв Крут подвиг українських воїнів вшанували в селі Старосілля. Саме тут поховані троє невідомих воїнів, які брали участь в  битві під Крутами та загинули від численних ран.

Про це позповідає пресслужба Черкаської обласної організації ВО “Свобода”, передає ChesnoNews.

Місцеві селяни передавали пам’ять про поховання трьох молодих бійців з покоління в покоління. Доглядати за могилами доводилося потайки протягом багатьох років більшовицької окупації. Після відновлення незалежності поховання України  впорядкували.

«Нині ми не знаємо імен цих воїнів,  та впевнений, що з часом ми їх віднайдемо та зможемо згадувати в своїх молитвах, знатимемо життєві шляхи цих молодих хлопців. Той самий окупант, проти якого боролися крутянці, і нині намагається поневолити наш народ, захоплює наші землі, вбиває та мордує українців. Але, там, де є українська мова, українська церква, українська традиція та культура – не буде окупації, не буде війни. Там буде справжнє життя вільних людей на вільній землі! Слава крутянцям! Слава Україні!», – зазначив свободівець Максим Сорочан.