Черкаською обласною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення та в суді доведено вину жителя Черкащини в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть дитини на Лисянщині (ч. 2 ст. 286 КК України). Вироком Лисянського районного суду Черкаської області від 27.01.2021 порушника засуджено до реальної міри покарання у вигляді 3 років позбавлення волі та позбавлено права керувати транспортними засобами строком 3 роки.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, водій автомобіля «Volkswagen Passat» 27.09.2020, рухаючись по проїзній частині в одному з сіл Лисянського району Черкаської області, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, порушив вимоги Правил дорожнього руху України та вчинив наїзд на неповнолітнього пішохода, 2003 року народження. В результаті дорожньо-транспортної пригоди дівчина від отриманих травм загинула на місці пригоди.

Раніше, за принципової позиції прокурора ухвалою Черкаського апеляційного суду винуватцю ДТП змінено запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою. На цей час винуватець смертельної ДТП перебуває в установі попереднього ув’язнення.