Золотоніській територіальній громаді перейшли у власність 5 шкільних автобусів, які підвозять дітей до сільських навчальних та виховних закладів. Транспорт фактично задіяний вранці, до початку навчально-виховного процесу, та у післяобідню пору, коли школярі та медпрацівники повертаються за місцем свого проживання. Практично, протягом 6-7 годин автобуси простоюють.

Про це повідомляє видання Золотоноша.Сity, передає ChesnoNews.

Тому у Золотоніській громаді ризикнули піти на експеримент: задіяти шкільний транспорт для перевезення пільгових категорій пасажирів. Про це на сесії міської ради, що відбулася 28 січня, повідомила голова постійної комісії з гуманітарних питань Любов Денисюк.

– Для реалізації цієї ідеї треба розробити комплекс нормативно-правових документів, – сказала депутатка. – Наша комісія візьме на контроль саме реалізацію цього експерименту. Можливо, на етапі отримання дозвільних документів нам доведеться відмовитися від цього задуму, але ми нічого не втратимо. Та є надія, що все у нас вийде. І наш досвід будуть запозичувати. Тут або пан, або пропав.

Для втілення задумки в життя, окрім програми «Шкільний автобус», задіяна й програма «Турбота».

– Ми знайдемо законні підстави використовувати ці автобуси в інтересах мешканців нашої громади, – пояснив Золотоніський міський голова Віталій Войцехівський. – Є досвід підвезення до міста жителів Струнківки щосереди, хутору Гришківки – щочетверга і Ярки – щоп’ятниці. Єдина відмінність – для цього не потрібні дозвільні документи, бо це не шкільні транспортні засоби. Але ідея дуже гарна й актуальна, покликана задовольнити потреби селян у транспортному сполученні, яким потрібно і за покупками приїхати, і за ліками, і Пенсійний фонд відвідати. Ми не робимо нічого протизаконного. Гарна справа має право на життя.

Якщо експеримент вдасться, то підвіз сільських мешканців громади здійснюватиметься безкоштовно.