У лісах Черкащини триває облік чисельності диких парнокопитних та хутрових мисливських тварин. Днями таксація була проведена у мисливських угіддях державного резерву – це мисливські угіддя, які не закріплені за жодним користувачем.

Про це інформує обласне управління лісового та мисливського господарства, передає ChesnoNews.

Облік диких тварин здійснювали працівники державної лісової Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, Черкаського держлісгоспу, представники ДП «Черкаське військове лісництво», місцеві мисливці.

Завідувач сектору мисливського господарства Черкаського ОУЛМГ Володимир Рибалка повідомив, що при здійснені обліку диких тварин використовують наступні методи: авіаоблік, анкетно-опитовий, шумового прогону (нагону) на частині території (пробних ділянках), зимовий маршрутний облік слідів тварин, дворазовий маршрутно-облоговий облік по слідах, облік мисливських тварин на місцях зимових скупчень, облік на місцях підгодівлі, облік тварин на норах, хатках, в місцях зимівлі, облік за допомогою фото- та відеопасток.

Нагадаємо, що такий щорічний облік здійснюється з метою об’єктивного контролю за використанням і відтворенням мисливських тварин на території області і є обов’язковим для усіх користувачів мисливських угідь. Цьогоріч облік триває з 10 січня по 5 лютого 2021 року. Після 5 лютого результати таксації будуть узагальнені для визначення динаміки чисельності мисливських тварин та для майбутнього встановлення лімітів їх використання, норм добування й пропускної спроможності мисливських угідь.