Збройні сили України планують у 2021 році призвати на строкову військову службу 32 тисячі людей, що на 2 тисячі більше, ніж у 2020 році.

Начальник відділу комплектування штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Микола Качаненко заявив, що обсяги призову ще не остаточні, їх можуть переглянути, передає ChesnoNews з посиланням на АрміяInform.

«У 2021 році заплановано призвати за два призови, весняний та осінній, близько 32 тисяч осіб. Але ця цифра не остаточна, вона може бути скоригована: до більшого значення — навряд чи, у менший — можливо», — сказав він.

Зазвичай весняний призов триває з квітня до червня, а осінній — з жовтня до грудня.

У 2020 році призвали на службу 30 030 людей: навесні — 16 460, а восени — 13 570. Усі призовники проходять підготовку у спеціальних навчальних центрах, їх не залучають до виконання завдань у зоні операції Об’єднаних сил.

Зараз до армії призивають чоловіків від 18 років до 27 років, яких медкомісія визнає придатними до військової служби, а вони не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії. Одною з причин відстрочки є здобуття освіти.