Особливістю нового тижня у нашому регіоні є активна циклонічна діяльність: різке і часте коливання температури повітря, значні опади та снігові замети. Причина – боротьба арктичного антициклону та серії південних циклонів, які один за одним, переміщуючись на північний схід, зумовлять суттєве ускладнення погоди.

Про це інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

Атмосферні фронти першого південного циклону найближчої ночі продовжать засипати снігом Черкащину. Із небезпечних явищ чекаємо хуртовини, на дорогах снігові замети, ожеледицю, посилення вітру 15-20 м/с, та значний сніг. Оскільки вночі циклон проходитиме через Черкащину, прогнозується аномальний хід температури від 9º до 1º морозу, тому місцями можлива ожеледь та налипання мокрого снігу.

Внаслідок хуртовини та посиленого вітру до ожеледиці на дорогах приєднаються снігові перемети, які можуть значно ускладнювати дорожній рух.

Другий циклон 10 лютого переміститься через південні області України. Прогнозуємо температуру вночі 4-9º морозу, вдень 0-5º морозу на фоні мокрого снігу та дощу. На дорогах ожеледиця.

А ось третій циклон очікується вже ввечері 11 та 12 лютого. Саме він спочатку різко підвищить температуру до 2º тепла, а потім, відкривши доступ ультраполярному вторгненню арктичного повітря, різко знизить її до 8-13º морозу.

Вже у найближчі вихідні, під час прояснень морози посиляться до 15-20º, місцями до 24º. На дорогах дуже слизько. Така холодна погода протримається що найменше ще 2 тижні.