За процесуального керівництва Смілянської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з приватних підприємств за фактом привласнення бюджетних коштів, які виділялися на ремонт будинку культури, та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, обвинувачений зобов’язався виконати будівельні роботи з капітального ремонту покрівлі будинку культури в одному з сіл Смілянського району, однак зловживаючи своїм службовим становищем, вніс до акту приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості щодо обсягів і вартості ремонтних робіт. Відповідно до висновку експерта роботи були виконані не в повному обсязі та з низькою якістю, що не відповідало переліку та обсягам, зазначеним в актах виконаних робіт, а також вимогам нормативних документів у галузі будівництва та проектування. Вартість завищення об’єму робіт становить 125 тис грн.

Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.