За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох засуджених жителів Черкащини, які поширювали на території ДУ «Черкаський слідчий ізолятор» свій злочинний вплив і погрожуючи насильством, вимагали грошові кошти за неіснуючі боргові зобов’язання в осіб, які перебували разом з ними в слідчому ізоляторі (ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 255-1 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, обвинувачені, діючи разом і за попередньою змовою, умисно, незаконно, з корисливих мотивів, упродовж жовтня та листопада 2020 року, погрожуючи насильством, вимагали грошові кошти в сумі 10 тис. грн у громадянина, який утримувався разом з ними в слідчому ізоляторі, за неіснуючі боргові зобов’язання. Також указані правопорушники, підтримуючи злодійські традиції, не підкорюючись вимогам чинного законодавства України, що визначають порядок утримання та відбуття покарань ув’язненими в місцях позбавлення волі, використовуючи свій авторитет серед засуджених, поширювали на території слідчого ізолятора свій злочинний вплив.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.