У Черкасах на площі Слави містяни всьоме вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Про це розповідає Суспільне, передає ChesnoNews.

Під час заходу нагадали ро події в Києві, які відбулися 18-19 лютого та черкащан з Небесної Сотні.

слава героям, стрім

Голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко зазначив, що події, які сталися сім років тому, не залишили байдужим жодного українця: “Це згадка про те, якою ціною нашій країні дістається свобода і самодостатність. Це згадка про те, що у нас немає іншого вибору, окрім того, що зробити максимум, аби цей день не був марним. На жаль і сьогодні ми не маємо мирного неба над головою, але завдяки нашим воїнам, завдяки Небесній Сотні ми маємо вільну Україну. Це справжні герої нашої країни”.

слава героям, стрім

За словами очевидиці і учасниці Революції Гідності Наталії Вернидуб, ці дні сім років тому були страшними: “Ми стояли затиснуті між нашими ворогами попереду і тими, хто стояв позаду нас на сцені – потім вони протягом довжелезних років вселяли в нас зенвіру, руйнували ту гідність, яку ми здобули, роз’єднували нас, брехали. Вони крали не тільки нашу землю, гроші, повітря, воду – вони крали наш час і наші мрії. Тому – втілюйте свої мрії, робіть свою справу. Якщо ми всі будемо робити чисті, хороші справи – врешті решт вони зіллються у великі промені добра і світла. Тоді ми зможемо гідно сказати не тільки Героям слава, а й Слава Україні”.

слава героям, стрім

Вшанування проходило біля Меморіалу борцям за волю і свободу України. Участь у заході також взяли представники громадськості, духовенства, рятувальники та військовослужбовці.