Вищий антикорупційний суд (ВАКС) засудив до 2 років в’язниці суддю Апеляційного суду Черкаської області. У 2018 році той за гроші вплинув на іншого суддю, аби «відмазати» від покарання п’яного водія.

Про це повідомила пресслужба ВАКС, передає ChesnoNews.

Суддю засудили за частиною 2 статті 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Альтернативним видом покарання для чоловіка міг бути штраф у розмірі від 851 тисячі до 1,7 мільйона гривень, однак суд узяв до уваги, що обвинувачений не шкодував про вчинене та не оцінював негативно свої дії.

Ще одним мотивом засудити чоловіка до позбавлення волі для суду було те, що обвинувачений своїм злочином «підриває авторитет судової гілки влади».

Вирок ще може бути оскаржений до апеляції ВАКС. До набрання вироком сили для обвинуваченого призначили запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 21 020 гривень.

Нагадаємо, що колишній суддя Апеляційного суду Черкаської області обвинувачувався у тому, що в серпні 2018 року він отримав кошти від місцевого мешкaнця для здійснення впливу на суддів одного з районних судів Черкаської області аби ті ухвалили позитивні рішення в адміністративних справах в інтересах цієї особи. Суддю викрили поблизу місця проживання одразу після отримaння всієї суми непрaвомірної вигоди.

Із повним текстом вироку можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи 711/3111/19