У вихіднІ погоду Черкащини формуватимуть холодна частина циклону «Erick» з центром над Середньою Волгою та малоактивний атмосферний фронт. Тож на Черкащині синоптики прогнозують похолодання з температурою вночі близько 0º, вдень 0-5º тепла.

Пройдуть опади у вигляді дощу та мокрого снігу, дискомфорту додасть поривчастий вітер. На дорогах та тротуарах ожеледиця. З понеділка стартує календарна весна. У синоптичній ситуацій значних змін не очікуємо, тому погода суттєво не зміниться.

За середньостроковим прогнозом, із 4 березня очікуємо періодичні опади, а з 6 березня – невелике зниження температури вночі до 1-6º морозу.

Приплив сонячної енергії з кожним днем зростає, а тривалість світлого часу вже майже 11 години.

Беручи до уваги тенденції, що склалися в атмосфері і з огляду на наявні прогнози, можна сказати, що перший місяць весни на Черкащині буде характеризуватися частою зміною погодних умов. Березень-2021 прогнозується теплим та з опадами у межах норми. За чисельним прогнозом Українського Гідрометцентру, середньомісячна температура очікується +2,5º (норма +0,4º), кількість опадів – 32 мм (норма 33 мм).