За інформацією ДП «Оператор ринку» у лютому 2021 року спостерігається суттєве зростання середньозваженої ціни купівлі-продажу електричної енергії на ринку «на добу наперед». Так середньозважена ціна по ОЕС України за 20 днів лютого збільшилася в порівнянні з 20 днями січня на 21,22% та наразі становить 1659,96 грн/МВт.год (без ПДВ).

Про це інформує пресслужба підприємства, передає ChesnoNews.

Щодо зміни ціни на електричну енергію ТОВ «Черкасиенергозбут», в свою чергу, вважає за доцільне надати вам наступні роз’яснення.

Зростання ціни на ринку «на добу наперед» логічно викличе зростання цін на усіх сегментах ринку. Таке явище послідовно потягне за собою ріст роздрібної ціни в усіх електропостачальників нашої країни незалежно від форм власності та місця знаходження.

А отже, за лютий ціна ймовірно буде вищою для усіх українських споживачів (крім договорів із фіксованою ціною), які розраховуються за вільними цінами. Ціна ж універсальної послуги буде незмінною.

Відтак, радимо непобутовим споживачам електричної енергії слідкувати за новинами енергетики України, щоб уникнути непорозумінь та несподіваних цінових змін.