Лисянська громада планує купити 2 шкільні автобуси, оновити парк «Швидких допомог» та спорудити нову свердловину.

– Нині  ведемо перемовини з управлінням освіти області щодо придбання 2 шкільних автобусів – враховуючи перспективи оптимізації освітніх установ району і необхідність збільшити у відповідності з цим масштаби підвезення дітей до шкіл району, – констатував депутат Черкаської облради, колишній очільник області Олександр Вельбівець. – Тож плануємо придбати 2 автобуси – за різними програмами, використовуючи і ресурс державної субвенції, і обласну програму щодо шкільних автобусів. Оптимізація – це непопулярне рішення, однак, його не уникнути, якщо сьогодні у громаді є школи, де учителів більше, ніж дітей. Це дасть можливість громаді зменшити дефіцит бюджету по освіті – і, водночас, реалізувати у цій сфері ряд проектів. У нас заплановано проекти по ремонту і реконструкції дахів,  харчоблоків, систем опалення – це створить комфортніші умови для школярів та вчителів, покращить енергоефективність закладів та зменшити витрати на енергоносії.

Завдяки домовленостям із керівництвом КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Черкаської обласної ради, планується оновити парк карет швидкої допомоги (на базі Лисянської райлікарні), що обслуговують район.

Одразу із настанням весни, ми плануємо вирішити питання із постійним якісним водопостачанням районного центру – для будівництва ще 1 артезіанської свердловини буде виділено 192 тисячі гривень.

Усі ці програми передбачають співфінансування – відтак, депутатський корпус громади прийняв відповідні рішення щодо забезпечення програм та проектів, які будуть реалізовуватися за співфінансування обласного та державного бюджетів.

Оксана Савіцька