Черкаська бібліотека на “Книжкову ніч Гаррі Поттера” зібрала 110 школярів із Черкас, Сміли й Чигирина. 

Про це розповіли на сторінці Черкаської обласної бібліотеки для дітей у Фейсбуці, передає ChesnoNews.

Цьогорічною темою вечірки стала Алея Діаґон. Це прихована від маґлів вулиця в Лондоні, на якій можна знайти все необхідне для чаклунської діяльності – мітли, мантії, відьомські книжки, казани, інгредієнти для зіль, тварин-помічників. Це місце відтворили в приміщення бібліотеки на чотири години.

Через карантинні обмеження гостей об’єднали в групи, які рухалися за маршрутами. Для них працювали 12 локацій: магазинчик чорної магії “Борджин і Берк”, крамнички, локації з майстер-класами “Соварня Айлопс”, “Пакувальна майстерня”, розважальний “Dance hall”, аналог квест-руму “Банк Ґрінґотс” із майже справжнім драконом, осередок тематичних онлайн-ігор і фотозона.

Діти танцювали, змагалися в естафетах, відповідали на запитання за сюжетом книг Джоан Ролінґ про Гаррі Поттера, виконували завдання квестів, власноруч виготовляли з паперу сов, плели прикраси-амулети, прикрашали собі чарівні палички, розігрували кумедні сценки на теми магічного світу тощо. Нагородою були не лише придбані сувеніри, а ще й тимчасова “татушка”, яку виконувала запрошена відьма-художниця.

Конкурс костюмів був і цього разу. Учасники відтворювали образи Гаррі Поттера й Герміони Грейнджер або просто вдягали мантії, чаклунські капелюхи та вбрання із символікою Гоґвортсу. Також траплялися й екзотичні персонажі – Сіріус Блек, Беллатріса Лестранж, Том Редл і навіть чаклунська кішка.

У бібліотеці додають, що інтерес до вечірки виявився настільки сильним, що довелося закрити реєстрацію за добу до події.