За минулий тиждень в Україні захворіли майже на 10 тисяч осіб більше, ніж позаминулого тижня, що говорить про початок третьої хвилі коронавірусу.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, передає ChesnoNews.

«За минулий тиждень у нас в цілому захворіли 54 666 осіб. Ми бачимо зростання, якщо порівняти з позаминулим тижнем, де було трохи більше, ніж 44 тисячі – тобто, майже на 10 тисяч більше хворих ми зафіксували за тиждень», – сказав Степанов.

Він додав, що схожа ситуація спостерігається і в світі. «Ми можемо констатувати, що зараз, як і в усьому світі, почалася третя хвиля пандемії коронавірусу», – сказав Степанов.

Глава МОЗ зазначив, що в країні продовжує також зростати кількість госпіталізацій пацієнтів з коронавірусом. «Ми фіксуємо зростання кількості хворих і кількості госпіталізованих. Людей, які потребують надання медичної допомоги в умовах стаціонару. На ранок понеділка в лікарнях перебували 26 525 осіб», – заявив Степанов.

За його словами, МОЗ продовжує збільшувати кількість тестувань: за минулий тиждень методом ПЛР та швидкими тестами було зроблено 373,5 тис. тестів.