Від 1 березня в Черкасах почав роботу консультаційний стенд від національного проєкту з розвитку підприємництва Дія.Бізнес. Це зменшена версія центру, що знайомить черкаських підприємців з лінійкою безкоштовних продуктів для бізнесу та готує до відкриття повномасштабного центру Дія.Бізнес у наступному році.

Про це розповідає пресслужба Черкаської ОДА, передає ChesnoNews.

«Дуже приємно, що Міністерство цифрової трансформації проводить активну політику з діджиталізації України. І ті події, які здавалися нереальними ще рік тому, сьогодні втілюються в життя. Наше основне завдання – допомогти розвивати малі підприємства та середній бізнес. У період пандемії підприємцям надзвичайно складно, а проекти з діджиталізації спрощують ведення бізнесу, допомагають вирішувати багато проблем, не виходячи з дому», – каже голова Черкаської ОДА Олександр Скічко. – Ми готові до співпраці, до нових пілотних проектів. Ми би хотіли бути першими в напрямку створення нових проектів у сфері Інтернету, діджиталізації».

Заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан сказала, що Міністерство цифрової трансформації планує відкрити повноцінний центр Дія.Бізнес у Черкасах у 2022 році. Це станеться за підтримки компанії «Укравіт» та компанії «Хуавей Україна», який є технічним партнером в багатьох створених центрах від Дія.Бізнес.

«Мінцифра спрощує бюрократичні процеси та впроваджує сучасні онлайн-сервіси, щоб вести бізнес в Україні можна було зручно і прозоро. Водночас, національний проєкт із розвитку підприємництва Дія.Бізнес створює нові можливості для підприємців: онлайн-портал, що допомагає у створенні, розвитку та масштабуванні бізнесу, і мережу центрів підтримки підприємців. Таких центрів вже чотири: в Харкові, Миколаєві, на базі КНУ імені Т. Шевченка та в новому форматі в Черкасах. Центри підтримки підприємців ми плануємо відкрити в кожному місті України з населенням більше 50 000 чоловік», — сказала Валерія Іонан.

Консультаційний стенд у Черкасах — це можливість підприємцям мікро, малого та середнього бізнесу скористатися послугою швидкого консалтингу, а також дізнатися про 50 інших безкоштовних консультацій, що доступні в онлайн-форматі на порталі Дія.Бізнес.