Перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко очолив Асоціацію ветеранів спорту Черкащини.

“Спорт – це завжди наведення мостів, а не зведення стін. Лише шляхом діалогу та взаємної поваги між спортивним рухом та державними органами влади на всіх рівнях досягається успіх. Діалог особливо важливий для ветеранського спорту, формування спадкової послідовної, зваженої державницької політики у галузі. Взаємодія актуальна у контексті патріотичного виховання та втілення парадигми і промоції здорового способу життя населення України”, – пише у Фейсбуці Роман Сущенко.

“Цього року наші спортсмени-ветерани братимуть участь у ІХ літніх Всеукраїнських іграх ветеранів спорту пам’яті Михайла Марковича Баки. Змагання проводяться з метою сприяння реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту, збереження та примноження спортивної слави України.

За результатами обговорення ухвалили рішення про створення Асоціації ветеранів спорту Черкаської області, обрано голову, президію та почесного президента.

До складу президії увійшли заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Тетяна Уфімцева, директор комунальної установи «Черкаський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Черкаської обласної ради Альона Норенко, директор СШ №10, президент спортивного клубу «Шанс» Василь Хилько, ветерани спорту: Микола Петренко – багаторічний голова федерації футболу Черкащини, і Сергій Пасєка.

Обговорили участь ветеранів України в змаганнях міжнародного рівня та проведення таких змагань ветеранів у нас. Асоціація в Черкаській області має усі шанси стати базовою для організації і проведення таких змагань. Звичайно, за підтримки і взаємодії з органами влади, федераціями та громадськими спортивними організаціями.”