За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох службових осіб черкаського підприємства за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах і службового підроблення під час будівництва об’єкту медичної інфраструктури в м. Черкаси (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, директор та виконавець робіт у грудні 2019 року, усвідомлюючи неможливість проведення масштабного будівництва медичної установи за короткий проміжок часу, умисно, шляхом зловживання своїм службовим становищем, після укладення відповідного договору з Черкаської обласною адміністрацією, в кінці того ж місяця надали підроблений акт виконаних робіт, де зазначалося про повне завершення будівництва вказаного у договорі об’єкту, на підставі якого на рахунки підприємства поступили кошти за нібито проведену роботу. Згідно з висновком експертизи бюджету завдано збитки на суму майже 800 тис. грн.

Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.