У Черкасах завершився розгляд проектів на виділення грантів у галузі культури. В цьому році на фінансування грантів передбачено у міському бюджеті 344 038 грн.

Про це повідомляють у департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, передає ChesnoNews.

80% було виділено на проєкти, які реалізовуватимуться на умовах співфінансування, – 275 тис. грн. Решта коштів, а це 68 807 грн, будуть спрямовані на фінансування кількох проєктів доповнювального характеру. Всього на розгляд було подано 34 різнопланових проєкти.

Цьогоріч на умовах співфінансування з грантового фонду було обрано такі проєкти: видання театралізованої розмальовки Анни Куриленко «Диво-ліс», «Черкаські кінозустрічі» до дня Незалежності, цикл заходів «Cherkasy SUP Station Event», казка-мюзикл «Острів дитячого Різдва», створення вуличного муралу «Етнографічні мотиви у творчому доробку Данила Нарбута» та на залишок суми було вирішено дофінансувати ювілейний сольний концерт вокального ансамблю «Lucky girls band».

Повністю за бюджетні кошти буде реалізовано три проєкти: документальний фільм «Jazz Days Черкаські джазові дні 1989-2019», «Тихі концерти» біля обласного онкодиспансеру та «Великодня майстерня», де юних черкасців будуть навчати писанкарству.

«В порівнянні з минулим роком сума, яку виділили на гранти в галузі культури, майже в половину менша, і складає 344 тисячі гривень. Тому членам Експертної ради було надзвичайно важко із безлічі різнопланових проектів, які вирізняються новаторством, багатогранністю, культурною, мистецькою та суспільною цінністю, визначити ті, які будуть реалізовані в Черкасах. Приємно, що в нашому місті так багато талановитих, креативних та активних людей, які прагнуть розвивати Черкаси як культурний та мистецький простір. А тим, хто не переміг в цьому році, хочу побажати натхнення і наполегливості, адже вони зможуть взяти участь у конкурсі у наступному році», – відзначила голова Експертної ради, заступниця міського голови Анастасия Чубіна.

Програма виділення грантів в галузі культури у м.Черкаси успішно діє з 2012 року.