З 16 до 23 березня у Черкаській обласній бібліотеці для дітей проходить традиційний Тиждень дитячого читання.

Про це інформує Управління культури Черкаської ОДА, передає ChesnoNews.

Організатори запевняють, що це перевірений роками і поколіннями засіб вибрати для себе хорошу книгу, познайомитися з авторами, літературознавцями та іншими людьми, дотичними до створення якісного видання. А ще – зробити ревізію своїх літературних знань, відкрити для себе нових персонажів, незвичайні сюжети, гру словами, жанри й особливий письменницький стиль.

– Тиждень дитячого читання – захід, який проводиться щорічно у всіх дитячих бібліотеках України. Це можливість привернути увагу до дитячої книги, читання, бібліотек. Традиційно відкриття Тижня ми розпочинаємо масштабно, але сьогодні, в умовах карантинних обмежень, воно проходить у трохи іншому форматі, – розповіла заступниця директора бібліотеки Наталія Мошенець.

У Черкаській обласній бібліотеці для дітей Тиждень відкрився 16 березня музично-поетичним дійством «Вогонь її пісень не згасять зливи літ», присвяченим 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

У програмі свята – сценічна мініатюра за мотивами листів Лесі Українки, підготовлена учасниками літературного театру «Задзеркалля» Черкаської обласної бібліотеки для дітей (керівник – Олександр Бондаренко), театрально-музична композиція від театральної студії «РапсоДія» Черкаської музичної школи №5 (керівник – Анна Куриленко), а також пісні на слова поетеси, читання її віршів в музичному супроводі.

Урочисте відкриття Тижня дитячого читання – лиш перше в низці захопливих літературних пригод, які працівники Черкаської обласної бібліотеки для дітей підготували на найближчі 7 днів.

Попереду на читачів чекають творчі зустрічі, квести, майстер-класи, читацькі турніри, пізнавально-розважальні заходи. Серед них: пізнавальні ігри «Пізнайкова скарбничка» та «Підняти вітрила!», літературні ігри «Усі дороги ведуть до казки», «Чарівний світ фантастичних звірів» та «Персонажі кольорових книг», бібліокіно «Читали. Дивилися. Радимо!», квест «Таємничий світ Нарнії», турнір кмітливих та допитливих «Хто книжки читає, той усе на світі знає», майстер-клас «У книжечку на згадку зробимо закладку» тощо.

Також багато новинок очікує користувачів на сайті, блозі та сторінках Черкаської обласної бібліотеки для дітей у соцмережах.