Нещодавно у Черкасах відкрили обласний драматичний театр після пожежі та 6 років ремонту. Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко планує цього року відкрити й Будинок культури у Каневі.

Про це він розповів в інтерв’ю журналістам видання 18000.

«У нас є кілька планів на цей рік, які ми маємо намір реалізувати. Один з сюрпризів – відкриття Будинку культури в Каневі. Зараз ми працюємо над концепцією цього будинку. Щоб це була не просто будівля, яку ми добудуємо за останні 30 років. Я хочу, щоб у ній відбувалися культурні заходи, які стосувалися не лише Черкащини. Наприклад, вручення Шевченківської премії. Ця подія завжди відбувається в Києві. А чому в Києві, якщо місце Шевченка – це Черкаська область. Я думаю, що Канів для цього – ідеальне місце», – каже Олександр Скічко.

Очільник області говорить, що йому як черкащанину сумно, що потенціал і можливості Черкащини не розкриті. «Коли люди в Україні вирішують, куди поїхати відпочити на вихідні, вони зазвичай думають про Львів, Одесу, і чомусь не думають про Черкащину. Я знаю, що тут є, що подивитися. Мені здається, що ми просто не вміємо правильно подати інформацію для людей. Звичайно, що треба вирішити інфраструктурне питання. Але у сучасному світі велику роль відіграє результат інформаційної діяльності. Тому я робитиму все, аби Черкащину в Україні знали», – говорить Олександр Скічко.

Повне інтерв’ю Олександра Скічка можна переглянути тут: