Іnstagram введе нову функцію, щоб обмежити взаємодію між підлітками і дорослими. Вона покликана зробити платформу більш безпечною для молодих користувачів.

Про це повідомляється в блозі компанії, передає ChesnoNews.

Тепер дорослим заборонять відправляти повідомлення дітям, які не підписані на них. Крім того, в додатку будуть спливати підказки безпеки, щоб підлітки могли заблокувати дорослого, що відправляє їм повідомлення.

Юні користувачі не повинні відчувати необхідність відповідати на певні повідомлення і обережніше ділитися фото і відео з незнайомими людьми, зазначають в компанії. Повідомлення будуть спливати, як тільки система модерації платформи виявить підозрілу поведінку дорослих. Вона може проявлятися у відправці великої кількості запитів в друзі або повідомлень людям молодше 18 років.

У Instagram додали, що ця функція буде доступна в деяких країнах вже в цьому місяці (не уточнюється, в яких) і незабаром у всьому світі. Соцмережа також розробляє нову технологію штучного інтелекту, щоб автоматично визначати вік людини при реєстрації аккаунта.