Сучасне приймальне відділення екстреної медичної допомоги відкрили в Уманській міській лікарні. Це перше з восьми таких відділень, які запрацюють на Черкащині. У планах, аби кожна лікарня області була осучаснена та облаштована необхідним обладнанням. На цьому наголосив голова ОДА Олександр Скічко.

Про це розповідає пресслужба Черкаської ОДА, передає ChesnoNews.

Ремонт та облаштування відділення вартував 5,5 млн грн у межах програми Президента України “Велике будівництво”. Сюди придбали УЗД-апарат, томограф, рентген- обладнання. До відділення прийматимуть осіб, яких доставили бригади швидкої медичної допомоги, направили на госпіталізацію лікарі лікувально-профілактичних закладів або які звернулися самостійно.

Очільник області відзначає, що Уманське відділення є показовим для всієї області. Його відкрили першим із запланованих на Черкащині. Саме у таких відділеннях проводитимуть оцінку стану, вживатимуть невідкладні заходи і прийматимуть рішення щодо подальших дій з прийнятим на лікування пацієнтом.

– Нині ми відчуваємо, що медична галузь для держави у пріоритеті, вона піклується про збереження та підтримку здоров’я своїх громадян, – зазначив Олександр Скічко. – Відкрите відділення виконане відповідно до брендбуку. Тут пацієнти можуть розраховувати на захист і відновлення свого здоров’я. Всі ми знаємо, у якому стані наші лікарні, втім поступ у цьому напрямку уже відчуваємо. У планах – зробити всі лікарні з такими приймальними відділеннями. Звісно, це питання часу, але головне – ми почали рух у цьому напрямку і маємо підтримку держави.

У цілодобовому режимі у відділені чергуватиме лікар з невідкладних станів (лікар-терапевт) і лікар травматолог-ортопед, медичні сестри, лаборант, молодший медичний персонал. Відділення розташоване на 1 поверсі терапевтичного корпусу, оснащене централізованою системою подачі кисню.

Загалом Уманська міська лікарня обслуговує майже 240 тисяч жителів тутешніх населених пунктів. У нововідкритому відділенні прийматимуть і жителів сусідніх областей. Крім того, саме в цьому регіоні пролягають дві траси, де, на жаль, трапляються аварії. Тож саме тут потерпілим надаватимуть невідкладну допомогу.

Нині ж в лікарні чекають на ангіографічне обладнання. Це буде вже другий такий апарат на Уманщині. Протягом місяця запустять центр чоловічого здоров’я.