За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури закінчено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно керівника приватного товариства за фактом умисного ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах, службового підроблення та використання завідомо підроблених документів (ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України), а також стосовно особи, яка сприяла вчиненню цих злочинів (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, керівник одного з товариств м. Черкаси із використанням пов’язаного суб’єкта господарської діяльності, директор якого виступив пособником у формуванні схемного податкового кредиту з податку на додану вартість, шляхом безпідставного відображення у звітності фактично не проведених фінансово-господарських операцій, ухилився від сплати ПДВ за період з грудня 2017 року до липня 2018 року в сумі понад 6,8 млн грн.

У ході досудового слідства завдані державі збитки в сумі 6,8 млн грн не відшкодовано, у зв’язку з чим в інтересах держави прокурором пред’явлено позов про стягнення 6,8 млн грн несплачених податків.

Нагадаємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.