У навчаннях «Грім», «Сирена» та «Заручник» залучили всі сили поліції області: від чергових співробітників до спецпідрозділів, а також бійців Нацгвардії та патрульної поліції Черкас.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Від 22 березня на території області тривали спеціальні навчання правоохоронців організовані Національною поліцією України. До участі в них були залучені служби Головного управління Нацполіції, відокремлені територіальні підрозділи, а також фахівці Черкаського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, Управління патрульної поліції, спецпризначенці, рятувальники ДСНС та медики.

Навчання складались із кількох етапів, що включали як теоретичні аспекти, так і практичні завдання. Учасники відпрацьовували алгоритм дій у разі учинення групою осіб розбійного нападу із застосуванням вогнепальної зброї. За умовним завданням у чоловіка на вулиці відібрали сумку зі значною сумою грошей. При цьому нападники завдали йому тілесних ушкоджень, від яких той помер.

Над встановленням осіб розбійників та їх затриманням працювали поліцейські відповідних служб. На території області проводились спеціальні заходи, до забезпечення яких, залучалися максимум підрозділів.

Практичний етап передбачав ймовірність кількаденної роботи, однак завдяки оперативності та професійності дій черкаських працівників поліції місце перебування умовних нападників вдалося встановити за добу. Відтак вони були затримані за участі спецпризначенців.

У межах проведення спеціальних поліцейських операцій «Сирена», «Грім» та «Заручник» відпрацьовано максимум ситуацій, а саме: розмінування об’єктів, оточення об’єктів і евакуація населення, звільнення заручника, переслідування злочинців, тощо.

Підсумовування та детальний аналіз зробленого стали логічним завершенням навчань.

«Загалом спрацювали професійно й на належному рівні всі служби та отриманий досвід, без сумніву, буде добрим напрацюванням для кожного з учасників. Я хочу подякувати Головному управлінню за те, що ви так відповідально поставились до навчання. Ви перша область, яку ми «загнали» в ніч. Єдине, що хочу зауважити, що для високої роботи поліцейським не вистачає камер по місту, було б добре якби в Черкасах запрацювала програма «Безпечне місто»», — відмітив начальник Департаменту «КОРД» НПУ Микола Путій.